Aankomst in Nederland op 13 augustus 1979 als Flora Khatun. Rechts onder ben ik. Met oprechte deelneming voor mijn reisgenootje naast mij. Hij heeft deze zware reis niet mogen overleven.

Volgens de dienstdoende arts zou ik mijn reisgenootje diezelfde avond nog nareizen. Maar die dag liep de andere kinderarts op zijn vrije dag het ziekenhuis in en heeft zijn gezin afgebeld om alsnog tenminste een poging te doen om de volgende dag te halen.

Mijn dank zal altijd uitgaan naar de intensieve bezorgdheid en kundige zorg van Dr. Drewes (kinderarts), die mijn leven die ene dag heeft gered.

Dit ben ik nu:

Lieve moeder Sufyia,

Ik dacht dat ik op zoek was naar moeder FULBANU, vader JASSIMUDDIN en tenminste 2 zussen. Tenminste, dat zeggen mijn papieren. Ik ben naar het NICWO babyhome in Dhaka gebracht in de winter of lente van 1979. Volgens de informatie van Dokter Jack Preger, die uw verhaal heeft vastgelegd als bestolen op nummer 32 en 33. Jouw kinderen zijn blijven zoeken naar mij en jullie hebben mij kunnen opgeven als gestolen bij deze Dr. Preger en mijn naam is Kajol Rekha.

Mama, alsjeblieft!! Ik WEET dat je mij nooit had willen opgeven of afstaan. Heb vertrouwen lieve moeder. U bent en wordt niet vergeten. U wordt herinnerd als 1 van de moeders van de dokter Pregerlijst. I heb uw aanklacht gehoord moeder; dankzij Dr Preger!

Ik hou gewoon van u en ik ben zeer dankbaar dat ik iedereen heb mogen ontmoeten. Mijn grote broer Akthar is fantastisch. Mijn neefje en nichtjes zijn de leukste en mijn broer zijn schoonfamilie het meest romantisch. Zijn schoonmoeder is als mijn moeder en ook zij is de mooiste. Fijn dat ik gevonden ben.

Dr. Preger en mijn lieve broers; fijn dat jullie nooit hebben opgegeven en dat ik nu heb gehoord hoe geliefd ik ben. De benjamin. De kleinste en ook de kleinste gebleven. Dank jullie wel.

With lots of love,

Reijha K10 (Flora Khatun/Khatoon)

Dr. Jack Preger list of 1981